Start a conversation

Mijn VPS reageert niet meer

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een VPS onbereikbaar geworden is. De meest voorkomende is een Out Of Memory (OOM). Op de VPS is een proces actief wat al het beschikbare geheugen gebruikt heeft. De VPS kan dan geen geheugen meer gebruiken en reageert nergens meer op. Ook kan het zijn dat tijdens het maken van een snapshot van je VPS een proces is blijven hangen.

Probeer eerst de oorzaak te achterhalen. Je kunt dit doen door via je control panel naar de console te gaan. Als hier een foutmelding staat, noteer deze dan en probeer later uit te zoeken, met behulp van de logbestanden, wat de reden hiervoor geweest is. Kom je er niet uit, dan kan je altijd even contact met ons opnemen via support@directvps.nl mocht het vaker voordoen dan wenselijk. Reageert ook de console niet, dan is het goed mogelijk dat je VPS is blijven hangen tijdens het maken van de snapshot. Dit komt gelukkig heel weinig voor, maar mocht het te vaak gebeuren, laat het ons weten en we schieten je VPS over naar een vernieuwd platform, waar dit tot op heden niet is voorgekomen.

Geef via je control panel je VPS een forsed reboot. De VPS krijgt dan het signaal om direct opnieuw op te gaan starten. Binnen enkele seconden is je VPS weer bereikbaar. Als dat niet zo is, hebben wij waarschijnlijk al een alarmbelletje gehad, maar laat het ons graag weten via support@directvps.nl. Vergeet niet zelf de urgentie van je melding op urgent te zetten! We duiken er dan direct voor je in.

Choose files or drag and drop files
Was this article helpful?
Yes
No
  1. Ruud van den Bercken

  2. Posted
  3. Updated

Comments